Στα Πετράλωνα όπως και σε άλλες συνοικίες έζησαν πρόσωπα ποου ξεχώρισαν σε κάποιο τομέα. Ας θυμηθούμε μερικούς:

Από τους πιο παλιούς "επώνυμους" ήταν ο Παναγιώτης Θεοδοσίου, ο επιλεγόμενος και "Ποιητής του Κάρρου". Το επάγγελμά του ήταν επιγραφοποιός αλλά ήταν ταυτόγχρονα και σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος, εκδότης εφημερίδας και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1863 και έζησε κοντά στη σημερινή γέφυρα Πουλόπουλου όπου βρισκόταν το σπίτι του το οποίο το είχε μετατράεψει σε γραφείατης σατρικής εφημερίδας " Μικρός Ρωμηός" σε αντίθεση με τον "Ρωμηό" του Γιώργου Σουρή. Πέθανε το 1917 στο σπίτι του στην οδό Θεσσαλονίκης.
Ο τενόρος Πέτρος Επιτροπάκης κατοίκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην οδό Αλιμουσίων στα Α. Πετράλωνα. Γεννήθηκε το 1897 και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και κατόπιν στο Μιλάνο. Λυρικός τενόρος με ωραία χαρακτηριστική φωνή, ένρινη, θερμή και αναγνωρίσιμη με την οποία πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια στο μουσικό κόσμο της χώρας.
Η μεγάλη τραγουδίστρια Δανάη (Στρατηγοπούλου) έζησε στη δεκαετία του 1940 και αυτή στην οδό Αλιμουσίων. Έγινε διάσημη τραγουδώντας τραγούδια του Αττίκ και άλλων δημιουργών. Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής φυλακίστηκε από τους Γερμανούς εξαιτίας της αντιστασιακής της δράσης.